Tonijnsalade op avocado

AuteurLuna de Rooij

Snelle salade van tonijn, avocado en ei. Ook lekker als lunch! Recept van Allerhande.

Personen4 Servings
Tijd20 mins

Ingrediënten
 2 middelgrote eieren
 1 sjalotje
 12 1/2 g verse bieslook (zakje à 25 g)
 170 g John West Tuna with a twist tonijn in olie (zakje à 85 g)
 2 eetlepels mayonaise
 2 rijpe avocado's

Bereiden
1

Kook de eieren in 8 min hard en laat in koud water afkoelen.

2

Pel en snipper de sjalotjes. Knip de bieslook fijn. Meng de tonijn met de mayonaise, sjalotjes en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schil en halveer de avocado's en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pel de eieren en snijd in plakjes.

4

Verdeel de avocado's over de borden en schep de tonijnsalade erop. Garneer met de ei plakjes en de rest van de bieslook.

Voedingswaarden

Porties 4


Calorieën 355
% Daily Value *
Totaal vet 31g48%
Verzadigd vet 4g20%
Sodium 245mg11%
Totaal koolhydraten 4g2%
Vezels 4g16%
Eiwitten 13g26%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Categorie,

Bron: Allerhande. 

Ingredients

Ingrediënten
 2 middelgrote eieren
 1 sjalotje
 12 1/2 g verse bieslook (zakje à 25 g)
 170 g John West Tuna with a twist tonijn in olie (zakje à 85 g)
 2 eetlepels mayonaise
 2 rijpe avocado's

Directions

Bereiden
1

Kook de eieren in 8 min hard en laat in koud water afkoelen.

2

Pel en snipper de sjalotjes. Knip de bieslook fijn. Meng de tonijn met de mayonaise, sjalotjes en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schil en halveer de avocado's en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Pel de eieren en snijd in plakjes.

4

Verdeel de avocado's over de borden en schep de tonijnsalade erop. Garneer met de ei plakjes en de rest van de bieslook.

Tonijnsalade op avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *