Yoghurt-avocadodip

AuteurLuna de Rooij

Lekker frisse dip met Griekse yoghurt en dille. Een recept van allerhande.

Personen4 Servings
Tijd10 mins

Ingrediënten
 1 eetrijpe avocado
 1/2 knoflook
 200 ml Griekse yoghurt
 1 eetlepel verse dille
 2 eetlepels traditionele olijfolie

Bereiden
1

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil.

2

Snijd het vruchtvlees in stukjes.

3

Doe in een hoge beker, pers de knoflook erboven en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Doe in een kommetje. Meng de blaadjes van de dille, de Griekse yoghurt en olijfolie erdoor.

Tip
5

Lekker om te serveren bij groentespiesen.

Voedingswaarden

Porties 4


Calorieën 190
% Daily Value *
Totaal vet 18g28%
Verzadigd vet 5g25%
Sodium 25mg2%
Totaal koolhydraten 3g1%
Vezels 2g8%
Eiwitten 3g6%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Categorie,

Bron: Allerhande. 

Ingredients

Ingrediënten
 1 eetrijpe avocado
 1/2 knoflook
 200 ml Griekse yoghurt
 1 eetlepel verse dille
 2 eetlepels traditionele olijfolie

Directions

Bereiden
1

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil.

2

Snijd het vruchtvlees in stukjes.

3

Doe in een hoge beker, pers de knoflook erboven en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Doe in een kommetje. Meng de blaadjes van de dille, de Griekse yoghurt en olijfolie erdoor.

Tip
5

Lekker om te serveren bij groentespiesen.

Yoghurt-avocadodip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *